Ajankohtaista

 

Eestinajokoirayhdistys ry:n esitys eestinajokoiran jalostuksen tavoiteohjelmaksi.
http://www.ajokoirajarjesto.fi/events/vuosikokous-2020

_________________________________________________________

_________________________________________________________

Suomen Eestinajokoirayhdistys ry haluaa kannustaa jäseniään koirineen osallistumaan ajokokeisiin. Yhdistyksen hallitus on päättänyt kannustimena maksaa kuittia vastaan jäsenen ensimmäisen koekäynnin ja avustaa tarvittaessa tuomarin hankinnassa. Tämä maksu ei koske arvokokeita, esim. Ajomestaria.

Kysy lisätietoja ja apua tuomarihankinnoissa lähimmältä hallituksen jäseneltä:
http://www.eestinajokoira.com/yhteystiedot.htm

 


_________________________________________________________

Eestinajokoira on FCI esitunnustettu rotu

Syyskuun alussa FCI: n (Federation Cynologique Internationale) hallitus hyväksyi Eestinajokoiran FCI: n ennalta tunnustettuna rotuna.

Tämä tarkoittaa, että Viron kansalliskoirarotu pystyy nyt osallistumaan kaikkien FCI: n jäsenjärjestöjen järjestämiin näyttelyihin, kilpailemaan ryhmän 6 kansainvälisissä näyttelyissä ja kilpailemaan FCI-voittajan tittelistä. Cacibin voi eestinajokoira ottaa nyt näyttelyissä vastaan, mutta FCI ei vahvista vielä cacibia eikä eestinajokoirasta voi näin tulla vielä kansainvälistä muotovaliota.

Eestinajokoiran tunnustamista edelsi pitkä ja intensiivinen valmistelutyö. 18. elokuuta 2018 tasan 100 eestinajokoiraa kokoontui yhteen "Viron sata ajokoiraa" -juhlatilaisuuteen Luigen näyttelyareenalle. Tilaisuus oli symbolinen lahja 100 vuotta täyttäneelle Viron tasavallalle. Kaukaisimmat osallistujat olivat matkustaneet Norjasta, Liettuasta ja Venäjältä. Viron kennelliiton tavoitteena oli koota yhteen vähintään 60 eestinajoakoiraa, jotta FCI: n kansainväliset rotukoira-asiantuntijat voisivat tarkistaa koirat, tarkistaa olemassa olevan populaation jalostustandardit ja arvioida lopulta, puolletaanko eestinajokoiran kansainvälistä tunnustamista.

Viron Kennelliiton puheenjohtaja Helen Tonkson kommentoi tilaisuutta: "Onnistunut tilaisuus oli tärkeä virstanpylväs eestinajokoiran tunnustamisessa. Vaati monien ihmisten työpanosta, että pääsimme tänne saakka. Ennen kaikkea täytyi tehdä systemaattista kehitystyötä, mutta myös populaation tietojen keruuta ja analysointia. Viron kennelliitto muodosti tätä varten erillisen työryhmän, joka teki lyhyessä ajassa suuren pohjatyön.”

Tämän vuoden joulukuussa tulee täyteen 65 vuotta siitä, kun eestinajokoira sai virallisen rotutunnustuksen. Viron kennelliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Onnittelut heille molemmille!

_________________________________________________________


YHDISTYKSEN TILINUMERO ON MUUTTUNUT. UUSI TILINUMERO ON VOIMASSA 1.8.2019 ALKAEN. ILMOITTAUTUMISMAKSU AJOKOKEISIIN SIIS UUDELLE ALLA NÄKYVÄLLE TILILLE, KENNELLIITON ILMOITUKSESSA VANHA/VÄÄRÄ TILINUMERO!!


Huomaathan, että jäsenenä saat yhdistykseltä ylläolevan osallistumismaksun takaisin, jos osallistut ajokokeeseen koirasi kanssa ensimmäistä kertaa. Myös tuomareiden hankinnassa avustetaan tarvittaessa.

AJOMESTARI 2019 järjestetään tänä vuonna 16.11.2019 Parkanossa. Keskuspaikkana toimii Vahojärven leirikeskus.

Samana päivänä Ajomestarin lisäksi järjestämme eestinajokoirille suunnatun ns.”normaalin” ajokokeen. Tähän voi osallistua, jos koiralla ei ole Ajomestariin vaadittua ykköstulosta aikaisemmista ajokokeista. Lisätietoja Ajomestarista syksyn jäsenkirjeessä. HUOMAATHAN, ETTÄ MYÖS NÄIDEN KOKEIDEN TIEDOISSA KENNELLIITON KAUTTA ON ILMOITTAUTUMISOHJEISSA VÄÄRÄ TILINUMERO!!

Ilmoittautuminen Ajomestari 2019 -kisaan on käynnissä. Aikaisemmasta ilmoituksesta poiketen ilmoittautumisaikaa on pidennetty, ilmoittautuminen 3.11.2019 saakka. Ilmoittautumisajan pidennys koskee myös samana päivänä pidettävää ns. "normiajokoetta". Lisätietoja
_________________________________________________________

Yhdistyksen esittelypiste Kuopion erämessuilla 2019. Rotuesittely ja konekarhutoimintaa.

_________________________________________________________

 

Yhdistys järjestää tänä vuonna 3 ajokoetta, johon toivomme runsasta osallistumista.

Ensimmäinen ajokoe pidetään Kaavilla 7.9.2019, lisätietoja Koiramme-lehdessä ja syksyn jäsenkirjeessä.

Tämän vuoden Ajomestari pidetään 16.11.2019 Parkanossa. Pääpaikkana on Vahojärven leirikeskus.

Samana päivänä järjestämme samassa paikassa normaali BEAJ-kokeen. Tähän kokeeseen pystyvät ilmoittautumaan koirat, jotka eivät täytä Ajomestariin ilmoittautumisvaatimuksia, eli joilla ei aikaisempaa BEAJ1 -tulosta ole. Jos päivän kokeen paras tulos tulee tähän ajokokeeseen osallistuvalle koiralle, sitä ei kuitenkaan palkita Ajomestari-tittelillä. Lisätietoja molemmista ajokokeista ja ilmoittautumisohjeet syksyn jäsenkirjeessä.

 

Kysely Suomen Eestinajokoirayhdistys ry:n jäsenille

Haluaisimme lisää aktiivista osallistumista yhdistyksen toimintaan ja päätimmekin tehdä jäsenillemme kyselyn, millaista toimintaa te haluaisitte järjestettävän.

ELI:

Minkälaiseen toimintaan olisitte valmis lähtemään mukaan? Minkälaista toimintaa haluaisitte, että yhdistys järjestää, toki resurssit huomioon ottaen? Ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan.

Vastaukset ja ehdotukset sihteerille joko sähköpostilla  anne.huhtasaari@eestinajokoira.com,  postitse Anne Huhtasaari, Tuohistonkuja 531, 61330 KOSKENKORVA, tai puhelimitse 045-168 1212, mieluiten tekstiviestillä.

Vastausaikaa on 15.4.2019 saakka. Vastauksista tehdään yhteenveto yhdistyksen vuosikokoukseen, vastaajien henkilöllisyys ei tule yhteenvedossa esiin. Tulosten perusteella tehdään mahdollisia suunnitelmia tulevaisuuden toiminnan suhteen.

Otamme innolla uusia ideoita toimintaamme vastaan.

Suomen Eestinajokoirayhdistys ry:n hallitus

 

Vuosikokouskutsu

Tervetuloa Suomen Eestinajokoirayhdistys ry:n vuosikokoukseen Pyhäjärvelle 27.4.2019.

Vuosikokous pidetään Pyhäjärvellä Emolahti Campingin kokoustilassa. Emolahti sijaitsee vanhan nelostien varrella Pyhäjärven rannalla osoitteessa Pellikantie 430, 86800 Pyhäsalmi.

Kokouksen yhteydessä kahvitarjoilu. Hallitus kokoontuu klo 12 ja varsinainen kokous alkaa klo 13.

Kokouksessa käymme läpi sääntöjen määräämät asiat, asialista kutsun liitteenä. Kokous on avoin kaikille SEAK ry:n jäsenille, myös valtakirjan käyttö on mahdollista, valtakirja kutsun liitteenä.

Ilmoittautumiset 1.-31.3.2019

SEAK ry sihteeri

Anne Huhtasaari, puh. 045-168-1212 (tekstiviestillä), mieluiten sähköpostilla anne.huhtasaari@eestinajokoira.com

 Suomen Eestinajokoirayhdistys ry

 

Näyttelyt

Samana päivänä on Pyhäjärvellä Inmet-areenalla ryhmänäyttely, johon toivomme osallistumista. Näyttelyn tiedot osoitteesta http://pyhajarvenkennelkerho.blogspot.com/p/ryhmanayttely-2019.html

Tuomarina näyttelyissä toimii Saija Juutilainen.

Seuraavana päivänä 28.4.19 on myös ryhmänäyttely Kiuruvedellä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset osoitteesta http://www.showlink.fi/shows/kiuruvesinayttelyt19/

Tuomarina tässä näyttelyssä toimii Paavo Mattila.

 Mahdolliset majoittumiset osallistujat varaavat ja kustantavat itse haluamastaan paikasta.

 

 Vuosikokouksen asialista

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastajien lausunto

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä
hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet.

8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet erovuoroisten tilalle.

9. Valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat.

 10. Käydään läpi jäsenkyselyn vastaukset ja tehdään mahdolliset suunnitelmat vastausten perusteella.

 11. Käsitellään muut mahdolliset asiat, joista ei kuitenkaan voi tehdä päätöstä.

 __________________________________________________________

Vuosikokous 21.5. – 10 vuotta pähkinänkuoressa

Nykyinen toimintamme sai alkunsa kevättalvella 2006 erälle.net –seurustelupalstan kautta. Siellä toisilleen tuntemattomat eestinajokoiraihmiset kirjoittelivat kokemuksistaan ja into oli kova jopa yhdistyksen perustamiseen välittömästi. Päätimme kuitenkin ensimmäisestä tapaamisesta, joka oli Laukaalla, toukokuussa 2006. Yhdistystä ei perustettu, mutta kuitenkin ensimmäinen jalostusneuvoja valittiin – siitä se lähti.

Vuonna 2007 muodostimme SAJ:n eestinajokoirajaoksen. Sillä mallilla edettiin neljä vuotta ja erityisesti kasvaneiden koekäyntien ja siellä menestymisen innoittamana päätimme sitten jämäköittää toimintaamme edelleen ja perustimme yhdistyksen Kajaanissa 2010. 

Koe- ja näyttelykäyntien ohessa olemme vuosien varrella virallistaneet toimintaamme monin tavoin sekä saaneet kovan punnerruksen tuloksena virallisen statuksen myös SM kokeillemme, nimeltään Ajomestari. Virallistaminen on edennyt siten, että meiltä aloite, SAJ:sta puolto ja Kennelliitossa vahvistus. Nyt ei tietääkseni ole keskeneräisiä asioita prosessissa – muutoksia voi toki aina tulla työpöydälle.
Vuosikokouksessamme valitsimme yhdistykselle uuden puheenjohtajan sekä useita uusia hallituksen jäseniäkin. Omalta kohdaltani nyt taakse jäänyt ajanjakso on ollut mielenkiintoista ja pääosin mukavaa vastapainoa työelämän sykkeelle. Olen kylläkin myös huomannut, että kaikkia ei voi miellyttää – sekin havainto ja tunne kuuluu ilmeisesti toimenkuvaan.
Kiitokset kaikille yhdistyksen jäsenille menneistä vuosista ja mukavista tapahtumista! Toivotan kaikkea hyvää eestinajokoirille sekä rodun harrastajille!


t. Esko Vattulainen

__________________________________________________________

KUTSU Suomen Eestinajokoirayhdistys (SEAK) ry:n vuosikokoukseen ja kasvattajapäiville

Tervetuloa Suomen Eestinajokoirayhdistys (SEAK) ry:n vuosikokoukseen ja kasvattajapäiville Uuraisille 21.5.2016 klo 12 alkaen.

Vuosikokous pidetään Uuraisilla Keski-Suomen Ajokoirajärjestön omistamalla Oikarin tilalla, joka sijaitsee aivan Uuraisten etelärajalla, n. 25 kilometrin päässä Jyväskylästä osoitteessa Oikarintie 62, Uurainen.

Kokouksessa tarjolla kahvit. Ruokailut hintaan 10 €/henkilö.

Yöpymismahdollisuus n. 30 hengelle. Yöpyminen 20€/henkilö, omat liinavaatteet mukaan. Myös asuntoautoille / -vaunuille on pihapiirissä tilaa.

Varsinainen yhdistyksen vuosikokous alkaa kahvituksella klo 12. Kokouksessa käymme läpi sääntöjen määräämän asialistan, joka liitteenä. Kokous on avoin kaikille SEAK ry:n jäsenille, valtakirjan käyttö myös mahdollista. Vuosikokouksen jälkeen Suvi Kapiainen SAJ:stä pitää luennon perinnöllisyys- ja terveysasioista. Vuosikokouksen ja luennon jälkeen vapaamuotoinen rodun kasvattajien yhteinen, rakentava keskustelu rotumme tulevaisuudesta ja edelleen kehittämisestä. Illalla saunomista ja vapaata yhdessäoloa.

Kesäpäivillä palkitaan vuonna 2015 aktiivinen ajokoiratuomari. Kaikki kokeissa tuomaroineet, ilmoittakaa vuoden 2015 ajokoepäivät arvontaa varten.

Toivotan kaikki yhdistyksen jäsenet tervetulleeksi tekemään yhdessä päätöksiä yhteisten asioidemme hyväksi.

Ilmoittautumiset 10.5.2016 mennessä :

Suomen Eestinajokoirayhdistys ry:n sihteeri
Anne Huhtasaari, puh.045-168 1212 (tekstiviestillä)
mieluiten sähköpostilla: anne.huhtasaari@gmail.com

Sihteeri

__________________________________________________________

Vuosikokouksen asialista:

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet

8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet erovuoroisten tilalle

9. Valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja heille varatilintarkastajat

10. Jalostusneuvonta, toimintamalli ja mahdolliset henkilövalinnat

11. Käsitellään muut mahdolliset asiat, joista ei kuitenkaan voida tehdä päätöstä

__________________________________________________________

TIEDOTE

Viime aikoina on ollut liikkeellä huhuja eräiden koirien ja niistä periytyvien koirien rekisterien paikkaansa pitävyydestä. Asia on selvitetty Suomen Kennelliiton ja Eestinajokoirayhdistyksen toimesta. Päätös: Kaikkia nykyisiä Suomen Kennelliiton rekisterissä olevia koiria voidaan käyttää jalostukseen, pois lukien sairaat tai luonnevikaiset yksilöt.

Eestinajokoirayhdistys ja sen hallitus pahoittelee syntynyttä tilannetta kaikille eestinajokoiraharrastajille.

Yhdistyksen jalostusneuvonta lopetetaan toistaiseksi. Toukokuun vuosikokouksessa päätetään uudesta toimintamallista. Yleisiä jalostusperiaatteita voi kysyä SAJ:n jalostusneuvojilta.


Hallitus

_______________________________________________________

Vuosikokous Leppävirralla ja koiranäyttelyt Varkaudessa

Vuosikokouksemme pidettiin 16. toukokuuta Leppävirralla, kymmenisen kilometriä Varkauden pohjoispuolella.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat. Edellytykset järkevälle toiminnan jatkamiselle ovat olemassa sekä talouden että muidenkin asioiden puolesta.

Hallituksen edustus vaihtui hieman; Kiitos Matti Niemi, Tervetuloa Anne Huhtasaari!

Toimintasuunnitelma päivitettiin, näkyy kohdassa Toimintasuunnitelma.

Jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) päivitetään seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi, 2017-2026. Asian yhteydessä käytiin vapaata keskustelua ja kerättiin mielipiteitä mm lonkkakuvauksen ja DNA tutkimusten tarpeellisuudesta sekä muistakin jalostuksen tavoitteista. Uusi suunnitelma valmistuu ja vahvistetaan Kennelliitossa 2016. Asialla on neljän hengen työryhmä.

Esittelimme myös yhdistyksen virallisen logon, joka komeilee jo kotisivujemme etusivulla.

Kokouksen jälkeen saimme kuulla SAJ:n kunniapuheenjohtajan Antero Viitasen, mukavalla huumorilla sävytettyä esitystä, koiran kasvatuksesta pennun valinnasta toimivaan käyttökoiraan – nyt se osataan! Perinteiseen tapaan kokouspäivä jatkui kevyemmissä merkeissä mm rantasaunasta ja hyvästä erähenkisestä seurasta nauttien.

Sunnuntain ohjelmana oli Varkauden koiranäyttelyt, joihin osallistui 10 eestinajokoiraa. Tulokset kotisivuillamme kohdassa; Näyttelytuloksia.

EV

__________________________________________________________


Urkkalammen Marski ROP ja Hilla VSP, Tuomari Sakari Poti


SAJ:n Päänäyttely 2015

Näyttelysivu SAJ:N PÄÄNÄYTTELY

Suomen Ajokoirajärjestön päänäyttely Kuopiossa 22.3.2015

Näyttely on kaikille Suomen Ajokoirajärjestön roduille, myös pennuille 5 – alle 7 kk ja 7 – alle 9 kk sekä jälkeläisluokat ja kasvattajaluokat. Näyttely on sisänäyttely ja se järjestetään Musti & Mirri Hukka-areenalla, osoite: Väliköntie 4, Kuopio. Arvostelu alkaa kello 10.00 Mukana näyttelyssä on maksuton lapsikoirakilpailu. Näyttelyyn ilm. 27.2. mennessä Ilmoittautuminen. Parikilpailuun ja lapsikoirakilpailuun ilmoittautumiset 27.2.2015 mennessä, Tanja Kiriloff, tanja.kiriloff@gmail.com p. 040 772 1502. Lisätietoja ilmoittautumiset sivulta.SAJ-Päänäyttely

Emme peri sisäänpääsy- tai parkkimaksuja.

Majoittuminen Hotelli Rauhalahdessa, hotellihuoneet tulisi varata 24.2. mennessä suoraan Rauhalahdesta; Sisko Maukonen, myyntineuvottelija, puh. +358-(0)30 608 3475, Fax. +358-(0)30 608 3200, sisko.maukonen@rauhalahti.fi, www.rauhalahti.fi, lauantai illan illalliskortit varataan myös samasta numerosta samassa yhteydessä, illalliskortti maksaa 30€.

Löydymme myös facebookista!

__________________________________________________________

Vuosikokous, kevätpäivät ja koiranäyttely 29. – 30.3.2014


Vuosikokouksemme oli tänä vuonna Kajaanissa, jo meillekin perinteisessä, Kennelpiirin Mainuan koulutuskeskuksessa.

Tilastotietoa Eestinajokoirista aikavälillä 2009 – 2014:

- sukusiitosprosentti keskimäärin 2,20 %, vaihteluväli vuosittain 0,54 – 5,01 %

- 60 % näyttelyissä esitetyistä koirista sai arvosanan ERI

- 22 % kokeisiin osallistuneista koirista saavutti tuloksen BEAJ 1. Vaihteluväli 14 % - 50 %.

- valionarvon saaneita koiria 13 kpl. Edellisellä 5 –vuotuiskaudella tuskin lainkaan.

- >> taso on jo varsin hyvä. Kehitys jatkuu!!

Varsinaisessa kokouksessa käsittelimme sääntömääräiset asiat, joista oleellisimmat päätökset ja ilmoitusasiat ovat:

Toimintasuunnitelman vahvistus

- vuosikokouksen ja Ajomestarin lisäksi on teemana koekäyntien määrän kasvu. Kannustimena alkaneelle vuodelle on Rosellin retkikirves, joka arvotaan kaikkien kokeisiin koiransa kanssa osallistuneiden kesken. Lisäksi valitaan vuosittain Vuoden Eestinajokoirahenkilö ja siitä palkinto, perusteena aktiivisuus.

Luottamustoimet

- päivitetyt vastuuhenkilöt yhteystietoineen kotisivujen kohdassa Yhteistiedot

- jalostusneuvojan toimi muutettiin jalostusneuvostoksi eli aiemman yhden hengen sijaan valitsimme kolmen henkilön työryhmän. Ajatuksena on, näin on jokaiselle helpompaa ottaa yhteyttää tutuimpaan henkilöön sekä että työryhmällä on mahdollisuus yhdessä muodostaa paras mielipide sopivista yhdistelmistä, myös ulkomaiset koirat huomioiden.

Muut ilmoitusasiat

- SEAK otetaan epävirallisena yhdistyksen lyhenteenä käyttöön

- Logo suunnitteluvaiheessa. Tavoitteena päätös kuluvan vuoden aikana.

- SKL:n virallistamat asiat

o valionarvon säännöt vahvistettu

o Ajomestarin SM –status hyväksytty SAJ:ssa, mutta ei vielä SKL:ssä

o BEAJ – koemerkintävirheitä edelleen SKL:n tilastoissa. Asiassa on yksimielisyys sekä SAJ:n että SKL:n kanssa. Virheet korjaantuvat lähiaikoina.

Kokouksen päätteeksi saimme mielenkiintoista informaatiota ja oppia koirien ruokinnasta, lihashieronnasta sekä venyttelystä. Esiintyjänä toimi Marjut Kolehmainen.

Hyvien päätösten ja saatujen oppien päätteeksi oli ohjelmassa ruokailu ja saunomista yms. vapaata ohjelmaa.

Sunnuntaina 30.3. oli koiranäyttely, joka oli samalla sekä Eestinajokoirien päänäyttely että Kajaanin Metsäveikkojen 80 v juhlanäyttely. Osallistujina 12 Eestinajokoiraa, joiden tulokset tarkemmin kotisivuilla kohdassa Tulokset / Näyttelyt.

Mielenkiintoinen viikonloppu, kiitokset kaikille osallistujille!

EV

__________________________________________________________


EAK:n päänäyttelyn ROP Urkkalammen Raju, VSP Hilla, Tuomarina Jari Fors. Kuva. PV


Yhdistyksen vuosikokous ja kevätpäivät 4.5.2013

Tämän vuoden vuosikokouspaikkana oli Konnevesi, tarkemmin siellä Siikapirtti. Siikapirtti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla kosken rannalla, jossa myös mahdollisuus taimenten kalastukseen.

Kokouksessa käsittelimme sääntöjen mukaiset asiat sekä lopussa informaatiota ajankohtaisista asioista. Hallituksen kokoonpano vaihtui hieman. Uusi kokoonpano vastuuhenkilöineen löytyy sivuiltamme kohdasta; Yhteystiedot

Informaatiota sääntöjen ja koekäytäntöjen nykytilanteesta:

- Koepöytäkirjojen merkinnät ovat olleet sekavia menneellä koekaudella rotumme kohdalla; osittain AJOK, osittain BEAJ. Oikea merkintä on BEAJ, joka on SKL:n vahvistama. SAJ:n ylituomarien koulutustilaisuudessa 21.4. tämä virallinen käytäntö on koulutettu ja täsmennetty. Tulevana kautena kaikki siis sujuu linjakkaasti, tulokset sekä yhteenvedot löytyvät yhdestä paikasta.

- Rodunmestaruuskokeiden, AJOMESTARIN, virallinen SM –status on hyväksytty SAJ:n hallituksessa. SKL hyväksynee sen lopullisesti seuraavassa kokouksessaan, jolloin asia on valmis.

- Eestinajokoirien valionarvo –säännöt eivät ole päätöstemme mukaiset SKL:n kotisivuilla. SKL:n hallitus on ne jo hyväksynyt, valtuusto virallistaa asian.

Infoa tulevasta toiminnasta:

- Keväällä 2014 järjestetään Kajaanissa koiranäyttelyt ja siinä yhteydessä pidetään myös vuosikokous. Ajankohta on 29-30.3.2014. Tästä tulee tarkempaa tietoa myöhemmin.

Vuosikokouksen jälkeen saimme Maris Siilmannin toimesta seikkaperäistä tietoa Viron ja Venäjän ajokoetoiminnasta ja kuinka tuloksia Rekisteritodistuksesta tulkitaan. Lisäksi kuulimme vinkkejä koirien tuonnista Suomeen, erityisesti Virosta ja Venäjältä. Turvamääräykset Virosta tuotaessa ovat muuttuneet kevyemmiksi. Niistä tarkemmin Pennunvälitys –osiossa sekä Eviran kotisivuilla.

Iltaa vietimme kosken partaalla saunoen, ruokaillen ja mukavasta Eestinajokoirahenkisestä seurasta nauttien.

EV

__________________________________________________________


Martan pennut vaihtoivat Konnevedellä omistajaa. Kuva. Esko Vattulainen

Vuosikokous 30.4.2012

Vuosikokous pidettiin aiemman päätöksen mukaisesti Kuopiossa. Kokeilunomaisesti tänä vuonna vuosikokous oli siis erillinen tapahtuma ja kesäpäivät vapaammalla ohjelmalla järjestetään erikseen heinäkuun lopussa. Kokouksessa käsittelimme sääntöjen mukaiset asiat, mukaan luettuina kutsussa mainitut erilliset asiat.

Tärkeimmät päätökset olivat:

- 2 hallituksen jäsentä sekä sihteeri vaihtuivat. Hallituksen kokoonpano löytyy sivuiltamme kohdasta; Yhteystiedot
- vuosi- ja ainaisjäsenmaksut ennallaan. Hinnat kohdassa; Liity jäseneksi.

- jaostojen perustaminen:
o perustetut jaokset: Pohjan lohko, Idän lohko, Lännen lohko ja Etelän lohko
o lohkojen maantieteelliset rajat ovat samat kuin emoyhdistyksellämme SAJ:llä
o aktivoidaan Pohjan lohko ja sen vetäjäksi Meini Nivaoja

- rodunmestaruuskokeiden nimeksi päätettiin äänestyksen tuloksena; Ajomestari ja ao. vuosiluku, esim. Ajomestari 2013.
- ideoimme myös uusia tukituotteita talouden tukemiseksi sekä suunniteltiin kesäpäivien ohjelmaa. Kesäpäivistä tarkennuksia Ajankohtaista -osiossa tilaisuuden lähestyessä.

Vapaamuotoisemmassa osiossa Katri Puikko esittäytyi uutena jalostusneuvojana sekä käsittelimme myös tuontikoira-asiaa.
Rodun tila ja sen kehitys on tulosten valossa positiivinen. Siinäkin mielessä olisi uusien rekisteröintien hallittu kasvu perusteltua - uusin pentueiden ja tuontikoirien muodossa.

Seuraava yhteinen tapahtuma on siis Paalasmaalla. Tapaamisiin siellä!

EV

__________________________________________________________

Vuosikokous ja Eestinajokoirapäivät 14.5.2011

Yhdistyksen ensimmäinen toimintavuosi on virallisesti takanapäin.
Virallisuuden merkkinä on 14. toukokuuta pidetty vuosikokous, jossa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat.
Hallituksen jäsenet ja muut luottamushenkilöt olivat sitoutuneita tehtäviinsä eikä henkilömuutoksia tehty. Jäsenmaksut päätettiin myös pitää entisellään.
Yhteystiedot löytyvät sivuiltamme entisestä kohdasta.
Virallisen kokouksen päätteeksi oli ohjelmassa Eestinajokoirien ominaisuuksien kartoituskyselyn tulosten esittely sekä alan asiantuntijan koulutus pennun kasvattamisesta aikuiseksi.
Näyttelyopastustakin saimme. Läsnäolijat saivat aimo annoksen koiratietoutta, itse kullekin varmaan jotain uutta.
Kokouksen ja esitelmien jälkeen ohjelmana oli vapaata seurustelua saunomisen ja mm. ulkotulilla istuskelemisen muodossa - sää oli jälleen suosiollinen.
Alustavasti suunnittelimme ensi vuodelle kahta erillistä tapaamista; vuosikokous hieman aiemmin keväällä ja erilliset Eestinajokoirapäivät vaikkapa elokuussa.
Rodun kehitys on viime vuodet ollut selvästi nousujohteista, perusteina erityisesti koekäyntien määrän kasvu ja siellä ansaittujen ensimmäisten palkintojen osuus.
Uusien pentueiden määräkin näyttää tänä vuonna varsin hyvältä. Suosittelemme yhteydenottoja pentuvälitykseen!

Nautinnollista alkukesää!

EV

__________________________________________________________


Ryhmäkuva uuden grillauskatoksen suojissa


Katja Seeslahti opastaa koiran esittämistä. Kuvan koira, Kössi, sai seuraavana päivänä Viitasaaren näyttelyssä Sertin.

__________________________________________________________

Toimintakausi 2010 - 2011

Taas on yksi metsästys- sekä koekausi takanapäin. Iloksemme voimme todeta, että koekäyntien määrät kasvoivat hieman edelleen edellisvuodesta ja kokeissa ykköstuloksen ajaneiden uusien koirien määrä lisääntyi. Näyttelytulokset ovat olleet jo perinteisestikin hyvää tasoa. Niinpä perusteet ja mahdollisuudet rodun jatkojalostukseen ovat parantuneet edelleen.

Uusia pentueita onkin nyt, puskaradion tietojen mukaan, syntymässä jopa ennätysmäärä. Onnea jo syntyneille ja kevään aikana syntyville pennuille!

Olemme uudistaneet myös kotisivujamme. Jäsentely ja siten sivujen käyttö ovat entisenlaiset, muutokset ovat enimmäkseen kosmeettisia - Eestinajokoirien tiedot löytyvät varmaankin ilman uutta kurssitusta.

Toimintasuunnitelmamme mukaan meillä on perinteiset Eestinajokoirapäivät ja nyt myös virallinen vuosikokous, 14. toukokuuta. Ohessa ohjelma ja muutamia käytännön asioita.

Tavataan Uuraisilla!

EV


Yhdistyksemme rekisteröityminen

Suomen Eestinajokoirayhdistys ry on rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 10.9.2010. Teimme päätöksen yhdistyksen perustamisesta toukokuussa Kajaanissa, sitten viralliset hakemukset liikkeelle ja nyt olemme saaneet asian positiiviseen päätökseen. Yksi virstanpylväs on saavutettu!

Toimintamme jämäköityy virallistumisen myötä. Yksi toiminnan perusta on säännöt, jotka ovat nyt nähtävissä kotisivuillamme. Säännöt varmistavat mm. tasa-arvoisen toimintamallin jäsenten keskuudessa ja suunnitelmallisuuden jokavuotuisessa toiminnassamme.

Tervetuloa jäseniksi ja toimimaan aktiivisesti, nyt virallistetussa yhdistyksessämme!

Syksy sekä metsästys- ja koekausi ovat meneillään, koirat alkavat olla kunnossa ja ajot sujua. Nauttikaamme harrastuksestamme, kukin tyylillään.

Erähenkistä syksyä!

EV

__________________________________________________________

Eestinajokoirapäivät 2010 - Uusi yhdistys

Eestinajokoirapäivät pidettiin 15. toukokuuta Kajaanissa Mainuan kurssikeskuksessa, jota isännöi nykyään Kainuun Kennelpiiri. Paikalle saapui kolmisenkymmentä osallistujaa sekä kymmenkunta eestinajokoiraa. Noin kolmannes osallistujista tuli tapahtumapaikan läheisyydestä, päivän reissulle. Tapahtumapaikan vaihtelun tarkoitus onkin juuri se, että aina joillakin on lyhyt matka ja lähtökynnys matala.

Aamupäivällä oli myös koiranäyttelyt Hyrynsalmella. Siellä menestyi parhaiten Mikkosen Esan Marta, tuloksena SERT ja ROP.

Tapahtumapäivälle oli paljon positiivista latausta. Edellisen kauden koirien saavutukset, sekä erityisesti kehitys koepuolella, oli hyvin rohkaisevaa. Varsinaisia takaiskuja ei nuorien koirien kohdalla ole ilmaantunut ja yleinen tietoisuus rodusta ja toiminnastamme on myös tasaisesti kasvanut. Lisäksi aurinkoinen ja lämmin sää viimeisteli mukavat puitteet tilaisuuteemme.

Historiasta vauhtia hakien ja eteenpäin suuntautuen saimme täsmätietoa jalostuksesta, koetoiminnasta sekä pennunvälityksestä tuontikoirien hankintakiemuroineen. Esiintyjinä ja keskustelun alustajina toimivat Esa Mikkonen, Pekka Kilpiö ja Heini Jokinen.

Aika hyvän tuntuinen tilanne - niinpä emme keksineet mitään syytä olla ottamatta seuraavaa askelta suunnitelmallisemman ja virallisemman toiminnan suuntaan. Päätimme perustaa oman yhdistyksen!

Rekisteröintianomuskaavakkeet, sääntöineen ja muine liitteineen käytiin läpi ja täyteltiin tarvittavin osin paikan päällä. Sitten hakemukset postiin ja eiköhän Patentti- ja Rekisteröintihallitus virallistane meille lähiaikoina yhdistysnimen Suomen Eestinajokoirayhdistys ry. Tältä pohjalta jatkamme toimintaamme jatkossa. Hyvä!

Valitsimme luonnollisesti yhdistyksen luottamushenkilöt. Ne löytyvät kotisivuiltamme yhteystietoineen. Sivut päivitetään monilta muiltakin osin lähiaikoina, yhdistystoimintamallista johtuen.

Virallisemman ohjelman päätyttyä seurustelimme vapaamuotoisesti ruokaillen, saunoen ja leirinuotiolla istuen Kainuun hiljalleen hämärtyvässä illassa.

Iltapuheista ei pöytäkirjaa pidetty, mutta muistaakseni kukaan ei harmitellut eikä halunnut perua päivällisiä järkeviä päätöksiä.

Mielelläni totean taas, että Mukava porukka ja Mukava päivä!

EV


© Suomen Eestinajokoirayhdistys ry., webdesign Emilia Mattila